Geschiedenis

De geschiedenis van het familiebedrijf Goudriaan gaat terug tot het jaar van oprichting in 1926. C. Goudriaan senior vestigde toen het bedrijf te Ouderkerk aan den IJssel en begon zijn eenmanszaak als eigenaar/chauffeur. De eerste vrachtauto was een enkel-as T-Ford bakwagen met 2 ton laadcapaciteit.

Twee jaar na de oprichting, inmiddels is het 1928, kwam de eerste uitbreiding. Een broer van C. Goudriaan Sr., te weten A. Goudriaan kwam in de zaak. Er werd een tweede T-Ford bakwagen gekocht en de eenmanszaak ging verder als een vennootschap onder firma(VOF).

In de begintijd varieerde de lading van zand, grind en kolen tot varkens. De varkens werden bij de boer opgehaald en naar de veemarkt of het abattoir vervoerd. Fysieke arbeid werd niet geschuwd. De als zakgoed aangeboden lading werd destijds door de chauffeurs zelf versjouwd, totdat de bakwagen geladen en nadien uiteraard weer gelost was.

Goudriaan transport B.V.

Goudriaan Transport BV is een transportbedrijf dat zich bezig houdt met voornamelijk exceptioneel transport.

Hiervoor beschikken wij over een uitgebreid wagenpark van platte trailers, semidiepladers en diepladers.

Diverse voertuigen zijn uitgerust met een autolaadkraan, om zelf laden en lossen mogelijk te maken, of hijswerkzaamheden uit te voeren.Hiervoor zijn ook de vereiste certificaten bij de chauffeurs aanwezig.

Ons bedrijf en ons personeel is VCA gecertificeerd. Ook is het bedrijf ISO 9001 gecertificeerd.

Wij zijn gevestigd in Ouderkerk aan den IJssel, gelegen aan de N210, met goede aansluitingen op de ring van Rotterdam.