Goudriaan Transport is uitgeroepen tot erkend leerbedrijf

Goudriaan Transport is voor het eerst uitgeroepen door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) tot erkend leerbedrijf. De wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Doordat Goudriaan Transport een erkend leerbedrijf is, is het voor mbo-studenten mogelijk om hun stage bij Goudriaan Transport te volgen.

Het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven werken samen in SBB. Deze samenwerking is er om er voor te zorgen dat de studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een doelgerichte baan.

Om als bedrijf in aanmerking te komen als erkend leerbedrijf dient het bedrijf uiteraard aan een aantal voorwaarden te voldoen. Allereerst begint het bij het aanbieden van een goede en veilige werkplek die volledig aansluit bij de opleiding van de student. Tijdens de stageperiode beoefent de student het beroep uit waarvoor hij/zij in opleiding is. Hierbij leert de student direct de werkprocessen en werkzaamheden die op school worden geleerd in de praktijk toe te passen.

Profesionele begeleiding

De praktijkopleiders van Goudriaan Transport hebben een begeleidende en een opleidende rol. De praktijkopleiders hebben aandacht voor de stagiair en ondersteund waar dit nodig is.

Bij Goudriaan Transport is er personeel werkzaam met  veel kennis en ervaring. Hierdoor zal de stagiair veel vakkennis bijgedragen worden en zal de stagiair goed gemotiveerd worden. Het is belangrijk dat de praktijkopleiders  er voor zorgen dat de stagiair zich verantwoordelijk voelt voor zijn/ haar leerproces en functioneert als medewerker.